Kulture in encimi Chr. Hansen
Chr.Hansen je eno najbolj trajnostno usmerjenih podjetij na svetu. Namen Chr. Hansena je »naravno« ustvarjati boljši svet. Zbirka okoli 40.000 mikrobnih sevov namenjenih živilski industriji, kot so mlečni in mesni fermentirani izdelki, posebni sevi za naravno zaščito in sekundarno vrednost, probiotične bakterije za različne namene in vrste izdelkov ter encimi, kot so sirilo, encim laktaza, posebna laktaza NolaFit. V kombinaciji s tehnično podporo, našim znanjem in vsakodnevno podporo, ki jo nudimo našim strankam, partnerjem, za izdelavo visokokakovostnih naravnih izdelkov, ki sledijo standardom trajnostnega razvoja in spoštujejo rast boljšega sveta. »Naravno« – je v središču vsega, kar počnemo.
Ogromna ekipa strokovnjakov podjetja Chr. Hansen vključno z lokalno servisno podporo vam je vedno na razpolago. Servisna ekipa podjetja MTC čaka na vaš klic ali sporočilo. S tehničnimi nasveti vam lahko pomagajo Lidija, Petra ali Milica, za dodatno podporo pa sta vam na voljo Simona in Anita.
Kulture in encimi Chr. Hansen
SVEŽI FERMENTIRANI MLEČNI PROIZVODI

- YOFLEX®
Serija kultur YOFLEX® je serija visoko koncentriranih kultur za proizvodnjo termofilnih fermentiranih mlečnih proizvodov. Za željene lastnosti fermentiranega proizvoda so na voljo različne kulture, kot kombinacije različnih sevov jogurtnih kultur v programu YOFLEX®.

- EXACT®

- NU-TRISH®

- FRESHQ®

- NOLA®

- HA-LACTASE™
HA-LACTASE™ je idealna rešitev za razvoj okusnih in zdravih proizvodov brez laktoze.

- Starter kulture
Chr. Hansenova paleta kultur namenjenih sirarjem so na voljo v obliki DVS® (Direct Vat Set) ali EASY-SET™ , obe obliki za neposredno inokulacijo mleka, za razne vrste sirov, od poltrdih sirov tipa edamec, gauda, do trdih sirov, kot je tip ementalec, grana, sire iz programa Pasta-filata, mehki in beli siri.

- Sirila
NATUREN®, MICROLANT®, CHY-MAX®
Chr. Hansen ponuja širok program siril, od siril živalskega izvora do siril proizvedenih s fermentacijo. Široka paleta naših sirišč vam omogoča optimizacijo tehnoloških postopkov, pod določenimi pogoji lahko povečamo izplen sira z isto količino mleka in še veliko tega.

- Kulture za zorenje

- Drugi encimi
YIELDMAX®, LactoYIELD®, SPICEIT®
Chr. Hansnove edinstvene rešitve mlečnih encimov nudijo različne možnosti, kot so profiliranje okusov in teksture sirov, povečanje izplena sira … Zraven tega nudimo rešitve za mlečne proizvode brez ali z manj laktoze.

- Biozaščita sira
Kulture in encimi Chr. Hansen
Meso & Pripravljene jedi

Biozaščita mesa

Fermentirane salame

Suhomesnati proizvodi

Slanina
Chr. Hansenove kulture omogočajo varen proizvod na povsem naravni način. V paleti nudimo starter kulture, ki zmanjšajo tveganje za nastanek napak, izboljšajo razvoj barve, okusa ter zmanjšajo tveganje za rast bakterije Listerie monocytogenes, hkrati pa tudi ohranjajo in podaljšujejo svežino proizvoda.

Barjene klobase
Chr. Hansenova paleta kultur namenjena za barjene klobase, pripomore izboljšati varnost hrane, hkrati pa tudi nudi priložnost za izboljšanje razvoja barve ob manjši uporabi nitritov: SafePro® B-LC-48, Bactoferm® Rubis ali Bactoferm® CS-300.

Kuhano meso & perutnina

Dimljen losos
Chr. Hansen ima naravne in preverjene kulture, ki omogočajo izboljšati varnost hrane pri dimljenem ali mariniranem lososu. SafePro® NovaLox zavira rast bakterije Listeria monocytogenes med rokom uporabe izdelka in hkrati omogoča varno proizvodnjo občutljivih in okusnih dimljenih rib.

Sveže klobase in mesne pripravljene jedi

Pripravljene jedi
Kulture in encimi Chr. Hansen
BIOZAŠČITA

Biozaščita je umetnost uporabe naravnih kultur za namene zaviranja nezaželenih kontaminantov – preprečevanje kvarjenja hrane in povečanje varnosti hrane.
Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

FreshQ®

VEGA™ FRESHQ®

BIOSAFE™

SafePro®

VEGA™ SAFEPRO®

Viniflora®
Kulture in encimi Chr. Hansen
Mlečne in mesne alternative

Fermentirani proizvodi na osnovi rastlinskih napitkov, kot alternativa mlečnim fermentiranim proizvodom
Kulture za proizvode na rastlinski osnovi, kot alternativa mesnim proizvodom
Kulture in encimi Chr. Hansen
Vina in fermentirane pijače
Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.
Vina

- Viniflora®

- Enološke bakterije

- Posebne kvasovke

- Hranila za bakterije
Fermentirane pijače

- SmartBev™ NEER®

- SmartBev™ Harvest LB-1

- SMARTBEV™ Lager and Ale