Kulture in encimi Chr. Hansen

Dobrodošli v svetu Chr.Hansen, enega najbolj trajnostno usmerjenih podjetij na svetu, ki si prizadeva »naravno« ustvariti boljši svet. Naša zbirka vključuje okoli 40.000 mikrobnih sevov, namenjenih živilski industriji, kot so mlečni in mesni fermentirani izdelki, posebni sevi za naravno zaščito in sekundarno vrednost, probiotične bakterije za različne namene in vrste izdelkov ter encimi, kot so sirišča, encim laktaza in posebna laktaza NolaFit. S kombinacijo tehnične podpore, našega znanja in vsakodnevne podpore, ki jo nudimo našim strankam in partnerjem, ustvarjamo visokokakovostne naravne izdelke. Ti sledijo standardom trajnostnega razvoja in spoštujejo rast boljšega sveta. V središči vsega, kar počnemo, je ideja »naravno«.

Ogromna ekipa strokovnjakov podjetja Chr. Hansen, vključno z lokalno servisno podporo, vam je vedno na razpolago. Servisna ekipa podjetja MTC-SL čaka na vaš klic ali sporočilo. S tehničnimi nasveti vam lahko pomagajo Lidija, Petra ali Milica, za dodatno podporo pa sta vam na voljo Simona in Anita.

Kulture in encimi Chr. Hansen

SVEŽI FERMENTIRANI MLEČNI PROIZVODI

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Serija kultur YOFLEX® je serija visoko koncentriranih kultur za proizvodnjo termofilnih fermentiranih mlečnih proizvodov. Za željene lastnosti fermentiranega proizvoda so na voljo različne kulture, kot kombinacije različnih sevov jogurtnih kultur v programu YOFLEX®.

Chr. Hansenova paleta eXact® vključuje serijo visoko koncentriranih mezofilnih kultur za proizvodnjo tipičnih proizvodov s to vrsto sevov, kot so kislo mleko, kefir, kisla smetana, skuta, razni sveži siri in podobno.

Paleto nu-trish® sestavljajo probiotične kulture, namenjene fermentiranim mlečnim proizvodom, sokovom in proizvodom na osnovi rastlinskih napitkov s probiotičnimi lastnostmi. Chr. Hansen zagotavlja preverjene in raziskane probiotične seve, kot so LGG®, BB-12®, LA-5®, L. casei 431®, podprte s kliničnimi raziskavami oziroma z “in-vivo” in “in-vitro” testi.

FreshQ® biozaščitne kulture se lahko uporabjajo pri fermentiranih proizvodih, kot so jogurt, sveži sir, feta sir, fermentirana smetana in podobno, kjer popolnoma naravno inhibirajo rast plesni in kvasovk.

NOLA® Fit je najsodobnejši encim laktaza, ki omogoča avtentičen okus sladkega v fermentiranih in UHT mlečnih proizvodih in s tem omogoča razvoj mlečnih proizvodov z manj ali brez dodanih sladil, kakor tudi zgolj proizvodov z manj ali brez laktoze.

HA-LACTASE™ je idealna rešitev za razvoj okusnih in zdravih proizvodov brez laktoze.

Kulture in encimi Chr. Hansen

SIRI

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Chr. Hansenova paleta kultur, namenjena za sirarje, je na voljo v obliki DVS® (Direct Vat Set) ali EASY-SET™. Obe obliki omogočata neposredno inokulacijo mleka in sta primerni za različne vrste sirov, od poltrdih sirov tipa edamec in gauda, do trdih sirov, kot sta ementalec in grana. Prav tako so na voljo kulture za sire iz programa pasta filata ter mehke in bele siri.

NATUREN®, MICROLANT®, CHY-MAX®

Chr. Hansen ponuja širok program sirišč, ki sega od sirišč živalskega izvora do sirišč proizvedenih s fermentacijo. Naša raznovrstna paleta sirišč vam omogoča optimizacijo tehnoloških postopkov, pod določenimi pogoji pa lahko povečamo tudi izplen sira z isto količino mleka in še veliko več.

Chr. Hansen ponuja raznoliko paleto kultur DVS® za zorenje, ki omogočajo razvoj novih sirov z profiliranimi okusi in drugimi lastnostmi. Široka paleta vključuje kulture namenjene zorenju, ki izboljšujejo teksturo, videz ter omogočajo optimizacijo tehnoloških postopkov pri različnih vrstah sirov.

YIELDMAX®, LactoYIELD®, SPICEIT®

Chr. Hansnove edinstvene rešitve mlečnih encimov nudijo različne možnosti, kot so profiliranje okusov in teksture sirov, povečanje izplena sira … Zraven tega nudimo rešitve za mlečne proizvode brez ali z manj laktoze.

Chr. Hansen ponuja široko paleto biozaščitnih rešitev, ki se uporabljajo za inhibiranje rasti kvasovk in plesni, naravno podaljšujejo rok uporabe ter povečujejo varnost hrane. Del rešitev za naravno zaščito sira so: AFILACT®, BIOSAFE™, FreshQ® and CHRISIN™.
Kulture in encimi Chr. Hansen

Meso & Pripravljene jedi

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Biozaščita mesa

SafePro® je program kultur, ki varujejo mesne proizvode na naraven način. Pomagajo izboljšati varnost in kakovost mesnih proizvodov, vključno z mesom lososa, tudi po odprtju primarne embalaže. Preprečujejo kvarjenje ter podaljšujejo rok uporabe.

Fermentirane salame

Chr. Hansen ponuja rešitve za proizvodnjo fermentiranih mesnih proizvodov, kot so italijanska salama, španski chorizo, nemška salama, francoske salame itd. Kulture vsebujejo seve, ki so sicer naravni in tipično prisotni v mesu ter zagotavljajo končnemu mesnemu proizvodu konstantno kvaliteto, željeno kislost, okus in barvo.

Suhomesnati proizvodi

Chr. Hansenove kulture, namenjene suhomesnatim proizvodom, omogočajo razvoj barve, stabilnost barve in razvoj okusa za produkte kot sta Jamon Serrano in Prosciutto di Parma, kot tudi za fermentirane salame, kot sta španski fuet ali chorizo sarta.

Slanina

Chr. Hansenove kulture omogočajo varen proizvod na povsem naraven način. V paleti nudimo starter kulture, ki zmanjšajo tveganje za nastanek napak, izboljšajo razvoj barve, okusa ter zmanjšajo tveganje za rast bakterije Listerie monocytogenes, hkrati pa tudi ohranjajo in podaljšujejo svežino proizvoda.

Barjene klobase

Chr. Hansenova paleta kultur namenjena za barjene klobase, pripomore izboljšati varnost hrane, hkrati pa tudi nudi priložnost za izboljšanje razvoja barve ob manjši uporabi nitritov: SafePro® B-LC-48, Bactoferm® Rubis ali Bactoferm® CS-300.

Kuhano meso & perutnina

Želite proizvajati varne, okusne in kakovostne narezke salam? Kulture zmanjšajo možnosti pojava napak, kot so pore ali luknje ter izboljšajo varnost pripravljenih narezkov.

Dimljen losos

Chr. Hansen ima naravne in preverjene kulture, ki omogočajo izboljšanje varnosti hrane pri dimljenem ali mariniranem lososu. SafePro® NovaLox zavira rast bakterije Listeria monocytogenes med rokom uporabe izdelka in hkrati omogoča varno proizvodnjo občutljivih in okusnih dimljenih rib.

Sveže klobase in mesne pripravljene jedi

Chr. Hansnove kulture zagotavljajo svežino in varnost svežih mesnih proizvodov, kot so klobase ali mesne gotove jedi. Nekatere kulture imajo ugoden učinek na ohranjanje stabilnosti barve mesa.

Pripravljene jedi

Chr. Hansnove kulture iz serije Bactoferm® so namenjene zagotavljanju konstante kakovosti, npr. fermentiranega zelja, kumaric ali oliv. Serija SafePro® pa pomaga izboljšati varnost hrane, kot so sveže rezane solate in solate z mesom.
Kulture in encimi Chr. Hansen

BIOZAŠČITA

Biozaščita je umetnost uporabe naravnih kultur za namene zaviranja nezaželenih kontaminantov – preprečevanje kvarjenja hrane in povečanje varnosti hrane.

Fermentacija z uporabo kultur je poznana že od antičnih časov in se ohranja vse do danes kot naraven način konzerviranja hrane.

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

FreshQ®

Kulture FreshQ® so naraven način zaviranja rasti plesni in kvasovk. Ti pozitivni učinki se odražajo v daljšem roku uporabnosti proizvodov, s tem pa prispevajo k zmanjšanju odpadne hrane, kot so jogurt, kisla smetana, kefir, sveži sir, feta, tip sira pasta filata itd.

VEGA™ FRESHQ®

Žive kulture iz programa VegaTM FreshQ® predstavljajo naravno zaščito, saj s svojo prisotnostjo v fermentiranih proizvodih na osnovi rastlinskih napitkov zavirajo rast in razvoj plesni in kvasovk. S tem omogočajo podaljšanje roka uporabe proizvoda, ohranjajo svežino skozi ves rok uporabe in hkrati prispevajo k trajnostnemu razvoju z zmanjšanjem količine odpadne hrane.

BIOSAFE™

BIOSAFE™ bakterije pomagajo preprečiti kvarjenje poltrdih in trdih sirov, preprečujejo pozno napihovanje in neprijeten okus, ki ga lahko povzročajo prisotne bakterije klostridija v mleku. BIOSAFE™ prispeva k izboljšanju okusa vašega sira.

SafePro®

Chr. Hansen uporablja dobre bakterije za zaviranje in nadzor kvarljivcev hrane. Kulture iz programa SAFEPRO® so skrbno izbrane za mesne proizvode in pripravljene prehrambene proizvode, vključno z lososom in pripravljenimi solatami.

VEGA™ SAFEPRO®

VEGA™ SAFEPRO® so kulture, ki ohranjajo proizvode na rastlinski osnovi, ki so alternativa mesnim proizvodom, varne in sveže ter pripomorejo k izboljšanju senzoričnih lastnosti teh proizvodov.

Viniflora®

Viniflora® omogoča pridelavo vin z malo ali brez vsebnosti SO2, ne da bi bila pri tem ogrožena kakovost vina in z manjšo vsebnostjo nezaželenih kislin. Viniflora® proizvajalcem vin zagotavlja konstantno kakovost njihovih blagovnih znamk vin.

Kulture in encimi Chr. Hansen

Mlečne in mesne alternative

Fermentirani proizvodi na osnovi rastlinskih napitkov, kot alternativa mlečnim fermentiranim proizvodom

Vega™ Culture Kit je program za proizvodnjo fermentiranih proizvodov na osnovi rastlinskih napitkov (»vegurtov«) na enostaven način, z malo ali brez dodatkov, ne glede na to, katera rastlinska osnova je vzeta. Nekatere kulture za take napitke vsebujejo najbolj dokumentirane probiotike na svetu – BB-12® in LGG®.

Kulture za proizvode na rastlinski osnovi, kot alternativa mesnim proizvodom

VEGA™ SAFEPRO® so kulture, ki ohranjajo proizvode na rastlinski osnovi, ki so alternativa mesnim proizvodom, varne in sveže ter pripomorejo k izboljšanju senzoričnih lastnosti. Bioprotekivne kulture, posamično ali v kombinaciji kultur, zavirajo rast in razvoj plesni, kvasovk in neželenih mikroorganizmov, kot je na primer Listeria monocytogenes.

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.
Kulture in encimi Chr. Hansen

Vina in fermentirane pijače

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Vina

Viniflora® ponuja selektivne kulture kvasovk in bakterij za vino. Te bakterije omogočajo proizvodnjo vin z manj kemikalijami in konzervansi. Z uporabo Viniflora® je mogoče ustvariti vina z nizko ali celo ničelno vsebnostjo SO2, ne da bi bila pri tem ogrožena kakovost in zmanjšuje  vsebnost neželenih kislin.

Viniflora® je serija visokokakovostnih bakterij, pripravljenih za neposredno inokulacijo, ki proizvajalcem omogočajo nadzor malolaktične fermentacije. Program Viniflora® vam pomaga proizvesti vino, kot si ga želite in biološko zaščiti mošt, vino in vašo znamko z naravnimi mikrobnimi rešitvami.

Viniflora® kvasovke so naravna zaščita za vaš proizvod, ki spremenijo nativne arome ter povečajo kompleksnost in eleganco vina. Vinarji, ki se želijo približati značaju divje alkoholne fermentacije, lahko zdaj odkrijejo nove meje v kvasovkah in naredijo vina, ki imajo ta značilen naravni pridih.

Chr. Hansen s ponosom predstavlja BACTIV-AID™ 2.0, eno najboljših hranil za bakterije, ki je danes na voljo. BACTIV-AID™ je dobro uravnoteženo hranilo, idealno za enološke bakterije v zahtevnih pogojih vinarstva.

Fermentirane pijače

SmartBev™ NEER® je hitra, trajnostna in stroškovno učinkovita rešitev za fermentacijo, ki omogoča varjenje pristnega brezalkoholnega piva brez kakršnih koli kompromisov. SmartBev™ NEER® nudi krajši čas fermentacije in znatno zmanjšanje surovega sladu v primerjavi s »tradicionalnim« pristopom za proizvodnjo brezalkoholnega piva.
Chr. Hansenova kultura SMARTBEV™ Harvest LB-1 je posebej zasnovana za konstantno kvaliteto aromatičnega kislega piva, pripravljenega v samo 16 urah. Harvest LB-1 je liofilizirana kultura, namenjena za neposredno inokulacijo, ki optimizira proizvodnjo, hkrati pa proizvajalcem ponuja odlične rezultate pri varjenju.
SMARTBEV™ kvasovke so v formatu zamrznjenega tekočega kvasu (FLY), ki zagotavlja visoko število CFU, visoko stopnjo aktivnosti, visoko kakovost in optimalno čistost.
MTC-SL, VAŠ PARTNER PRI EMBALAŽI IN ŽIVILSKIH SESTAVINAH

Za več podrobnosti nas kontaktirajte.