Kulture in encimi Chr. Hansen

Chr.Hansen je eno najbolj trajnostno usmerjenih podjetij na svetu. Namen Chr. Hansena je »naravno« ustvarjati boljši svet. Zbirka okoli 40.000 mikrobnih sevov namenjenih živilski industriji, kot so mlečni in mesni fermentirani izdelki, posebni sevi za naravno zaščito in sekundarno vrednost, probiotične bakterije za različne namene in vrste izdelkov ter encimi, kot so sirilo, encim laktaza, posebna laktaza NolaFit. V kombinaciji s tehnično podporo, našim znanjem in vsakodnevno podporo, ki jo nudimo našim strankam, partnerjem, za izdelavo visokokakovostnih naravnih izdelkov, ki sledijo standardom trajnostnega razvoja in spoštujejo rast boljšega sveta. »Naravno« – je v središču vsega, kar počnemo.

Ogromna ekipa strokovnjakov podjetja Chr. Hansen vključno z lokalno servisno podporo vam je vedno na razpolago. Servisna ekipa podjetja MTC čaka na vaš klic ali sporočilo. S tehničnimi nasveti vam lahko pomagajo Lidija, Petra ali Milica, za dodatno podporo pa sta vam na voljo Simona in Anita.

Kulture in encimi Chr. Hansen

SVEŽI FERMENTIRANI MLEČNI PROIZVODI

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Serija kultur YOFLEX® je serija visoko koncentriranih kultur za proizvodnjo termofilnih fermentiranih mlečnih proizvodov. Za željene lastnosti fermentiranega proizvoda so na voljo različne kulture, kot kombinacije različnih sevov jogurtnih kultur v programu YOFLEX®.

Chr. Hansenova paleta eXact® vključuje serijo visoko koncentriranih mezofilnih kultur za proizvodnjo tipičnih proizvodov s to vrsto sevov, kot so kislo mleko, kefir, kisla smetana, skuta, razni sveži siri in podobno.
Paleto nu-trish® sestavljajo probiotične kulture, namenjene fermentiranim mlečnim proizvodom, sokovom in proizvodom na osnovi rastlinskih napitkov s probiotičnimi lastnostmi. Chr. Hansen zagotavlja preverjene in raziskane probiotične seve, kot so LGG®, BB-12®, LA-5®, L. casei 431®, podprte s kliničnimi raziskavami oziroma z “in-vivo” in “in-vitro” testi.
FreshQ® biozaščitne kulture za uporabo pri fermentiranih proizvodih, kot so jogurt, sveži sir, feta sir, fermentirana smetana, in podobno, kjer popolnoma naravno inhibirajo rast plesni in kvasovk.
NOLA® Fit je najsodobnejši encim laktaza, ki omogoča avtentičen okus sladkega v fermentiranih in UHT mlečnih proizvodih in s tem omogoča razvijanje mlečnih proizvodov brez dodanih ali manj dodanih sladil, kakor tudi zgolj proizvodov z manj ali brez laktoze.

HA-LACTASE™ je idealna rešitev za razvoj okusnih in zdravih proizvodov brez laktoze.

Kulture in encimi Chr. Hansen

SIRI

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Chr. Hansenova paleta kultur namenjenih sirarjem so na voljo v obliki DVS® (Direct Vat Set) ali EASY-SET™ , obe obliki za neposredno inokulacijo mleka, za razne vrste sirov, od poltrdih sirov tipa edamec, gauda, do trdih sirov, kot je tip ementalec, grana, sire iz programa Pasta-filata, mehki in beli siri.

NATUREN®, MICROLANT®, CHY-MAX®

Chr. Hansen ponuja širok program siril, od siril živalskega izvora do siril proizvedenih s fermentacijo. Široka paleta naših sirišč vam omogoča optimizacijo tehnoloških postopkov, pod določenimi pogoji lahko povečamo izplen sira z isto količino mleka in še veliko tega.

Chr. Hansen ponuja paleto kultur DVS® namenjene zorenju, ki omogočajo razvoj novih sirov profiliranih okusov in drugih lastnosti. Široka paleta vključuje kulture namenjene zorenju, za izboljšanje teksture, videza ter omogoča optimizacijo tehnoloških postopkov pri številnih vrstah sirov.

YIELDMAX®, LactoYIELD®, SPICEIT®

Chr. Hansnove edinstvene rešitve mlečnih encimov nudijo različne možnosti, kot so profiliranje okusov in teksture sirov, povečanje izplena sira … Zraven tega nudimo rešitve za mlečne proizvode brez ali z manj laktoze.

Chr. Hansen ponuja široko paleto biozaščitnih rešitev, ki se uporabljajo za inhibiranje rasti kvasovk in plesni, naravno podaljšujejo rok uporabe ter povečujejo varnost hrane. Del rešitev za naravno zaščito sira so: AFILACT®, BIOSAFE™, FreshQ® and CHRISIN™.
Kulture in encimi Chr. Hansen

Meso & Pripravljene jedi

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Biozaščita mesa

SafePro® je program kultur, ki varujejo mesne proizvode na naraven način. Pomagajo izboljšati varnost in kakovost mesnih proizvodov, vključno z mesom lososa, tudi po odprtju primarne embalaže. Preprečujejo kvarjenje ter podaljšujejo rok uporabe.

Fermentirane salame

Chr. Hansen ponuja rešitve za proizvodnjo fermentiranih mesnih proizvodov, kot so italijanska salama, španski chorizo, nemška salama, francoske salame itn. Kulture vsebujejo seve, ki so sicer naravno in tipično prisotni v mesu in zagotavljajo končnemu mesnemu proizvodu konstantno kvaliteto, željeno kislost, okus in bravo.

Suhomesnati proizvodi

Chr. Hansenove kulture, namenjene suhomesnatim proizvodom, omogočajo razvoj barve, stabilnost barve in razvoj okusa za produkte kot sta Jamon Serrano in Prosciutto di Parma, kot tudi za fermentirane salame, kot sta španski fuet ali chorizo sarta.

Slanina

Chr. Hansenove kulture omogočajo varen proizvod na povsem naravni način. V paleti nudimo starter kulture, ki zmanjšajo tveganje za nastanek napak, izboljšajo razvoj barve, okusa ter zmanjšajo tveganje za rast bakterije Listerie monocytogenes, hkrati pa tudi ohranjajo in podaljšujejo svežino proizvoda.

Barjene klobase

Chr. Hansenova paleta kultur namenjena za barjene klobase, pripomore izboljšati varnost hrane, hkrati pa tudi nudi priložnost za izboljšanje razvoja barve ob manjši uporabi nitritov: SafePro® B-LC-48, Bactoferm® Rubis ali Bactoferm® CS-300.

Kuhano meso & perutnina

Želite proizvajati varne, okusne, kakovostne narezke salam? Kulture zmanjšajo možnosti pojava napak, kot so pore ali luknje ter izboljšajo varnost pripravljenih narezkov.

Dimljen losos

Chr. Hansen ima naravne in preverjene kulture, ki omogočajo izboljšati varnost hrane pri dimljenem ali mariniranem lososu. SafePro® NovaLox zavira rast bakterije Listeria monocytogenes med rokom uporabe izdelka in hkrati omogoča varno proizvodnjo občutljivih in okusnih dimljenih rib.

Sveže klobase in mesne pripravljene jedi

Chr. Hansnove kulture zagotavljajo svežino in varnost svežih mesnih proizvodov, kot so klobase ali mesne gotove jedi. Nekatere kulture imajo ugoden učinek na ohranjanje stabilnosti barve mesa.

Pripravljene jedi

Chr. Hansnove kulture iz serije Bactoferm® so namenjene zagotavljanju konstante kakovosti, npr. fermentiranega zelja, kumaric ali oliv. Serija SafePro® pa pomaga izboljšati varnost hrane, kot so sveže rezane solate in solate z mesom.
Kulture in encimi Chr. Hansen

BIOZAŠČITA

Biozaščita je umetnost uporabe naravnih kultur za namene zaviranja nezaželenih kontaminantov – preprečevanje kvarjenja hrane in povečanje varnosti hrane.

Fermentacija s prehranskimi kulturami je znana že od antičnih časov vse do danes in sicer kot naraven način konzerviranja hrane.

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

FreshQ®

Kulture FreshQ® so naraven način zaviranja rasti plesni in kvasovk. Ti pozitivni učinki se odražajo v daljšem roku uporabnosti proizvodov, s tem pa prispevajo k zmanjšanju odpadne hrane, kot so jogurt, kisla smetana, kefir, sveži sir, feta tip sira, pasta filata itn.

VEGA™ FRESHQ®

Žive kulture iz programa VegaTM FreshQ® so naravna zaščita, saj s svojo prisotnostjo v fermentiranih proizvodih na osnovi rastlinskih napitkov, zavirajo rast in razvoj plesni in kvasovk. S tem omogočajo daljši rok uporabe proizvoda, ohranjajo svežino ves rok uporabe in tudi tako pripomorejo k trajnostnemu razvoju zaradi manj odpadne hrane.

BIOSAFE™

BIOSAFE™ bakterije pomagajo preprečiti kvarjenje poltrdih in trdih sirov, preprečujejo pozno napihovanje in neprijeten okus, ki ga lahko povzročajo prisotne bakterije klostridija v mleku. BIOSAFE™ prispeva k izboljšanju okusa vašega sira.

SafePro®

Chr. Hansen uporablja dobre bakterije za zaviranje in nadzor kvarne flore. Kulture iz programa SAFEPRO® so kulture, posebej izbrane za mesne proizvode in pripravljene prehrambene proizvode, vključno z lososom in pripravljenimi solatami.

VEGA™ SAFEPRO®

VEGA™ SAFEPRO® so kulture, ki ohranjajo proizvode na rastlinski osnovi, ki so alternativa mesnim proizvodom, varne in sveže, ter pripomorejo k izboljšanju senzoričnih lastnosti.

Viniflora®

Viniflora® omogoča pridelavo vin z malo ali brez vsebnosti SO2, ne da bi bila pri tem ogrožena kakovost in z manjšo vsebnostjo nezaželenih kislin. Viniflora® proizvajalcem vin zagotavlja konstantno kakovost njihovih blagovnih znamk vin.
Kulture in encimi Chr. Hansen

Mlečne in mesne alternative

Fermentirani proizvodi na osnovi rastlinskih napitkov, kot alternativa mlečnim fermentiranim proizvodom

Vega™ Culture Kit je program za proizvodnjo fermentiranih proizvodov na osnovi rastlinskih napitkov (»vegurtov«) na enostaven način, z malo ali brez dodatkov, ne glede na to, katera rastlinska osnova je vzeta. Nekatere kulture za take napitke vsebujejo najbolj dokumentirane probiotike na svetu – BB-12® in LGG®.

Kulture za proizvode na rastlinski osnovi, kot alternativa mesnim proizvodom

VEGA™ SAFEPRO® so kulture, ki ohranjajo proizvode na rastlinski osnovi, ki so alternativa mesnim proizvodom, varne in sveže ter pripomorejo k izboljšanju senzoričnih lastnosti. Bioprotekivne kulture, posamično ali v kombinaciji kultur, zavirajo rast in razvoj plesni, kvasovk in neželenih mikroorganizmov, kot je na primer Listerija.
Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.
Kulture in encimi Chr. Hansen

Vina in fermentirane pijače

Za več informacij obiščite spletno stran Chr. Hansen.

Vina

Viniflora® selektivne kulture kvasovk in bakterij za vino bakterije iz ponudbe Chr. Hansen za vino omogočajo proizvodnjo vin z manj kemikalij/konzervansov. Viniflora® omogoča vina z nizko ali nič vsebnosti SO2, ne da bi bila pri tem ogrožena kakovost in z vsebnostjo veliko manj neželenih kislin.
Viniflora® je serija visokokakovostnih bakterij, pripravljenih za neposredno inokulacijo, ki proizvajalcem omogočajo nadzor malolaktične fermentacije. Viniflora® program vam pomaga proizvesti vino, kot si ga želite in biološko zaščiti mošt, vino in vašo znamko z naravnimi mikrobnimi rešitvami.
Viniflora® kvasovke so naravna zaščitita za vaš proizvod, ki spremenijo nativne arome ter povečajo kompleksnost in eleganco vina. Vinarji, ki se želijo približati značaju divje alkoholne fermentacije, lahko zdaj odkrijejo nove meje v kvasovkah in naredijo vina, ki imajo ta značilen naravni pridih.
Chr. Hansen s ponosom predstavlja BACTIV-AID™ 2.0, eno najboljših hranil za bakterije, ki je danes na voljo. BACTIV-AID™ je dobro uravnoteženo hranilo, idealno za enološke bakterije v zahtevnih pogojih vinarstva.

Fermentirane pijače

SmartBev™ NEER® je hitra, trajnostna in stroškovno učinkovita rešitev za fermentacijo, ki omogoča varjenje pristnega brezalkoholnega piva brez kakršnih koli kompromisov. SmartBev™ NEER® nudi krajši čas fermentacije in znatno zmanjšanje surovega sladu v primerjavi s »tradicionalnim« pristopom za proizvodnjo brezalkoholnega piva.
Chr. Hansenova kultura SMARTBEV™ Harvest LB-1 je posebej zasnovana za konstantno kvaliteto aromatičnega kislega piva, pripravljenega v samo 16 urah. Harvest LB-1 je liofilizirana kultura, namenjena za neposredno inokulacijo, ki optimizira proizvodnjo, hkrati pa proizvajalcem ponuja odlične rezultate pri varjenju.
SMARTBEV™ kvasovke so v formatu zamrznjenega tekočega kvasu (FLY), ki zagotavlja visoko število CFU, visoko stopnjo aktivnosti, visoko kakovost in optimalno čistost.
MTC-SL, VAŠ PARTNER PRI EMBALAŽI IN ŽIVILSKIH SESTAVINAH

Za več podrobnosti nas kontaktirajte.