Okrepite svoj portfelj mlečnih izdelkov z dobro dokumentiranimi probiotiki Chr. Hansena

Vsako leto na milijone ljudi po vsem svetu trpi zaradi dihalnih težav in simptomov podobnih gripi. 1 Bakterijam in drugim zunanjim razmeram, ki povzročajo simptome podobne gripi, se težko izognemo, zato se moramo zanašati na svoj imunski sistem, da nas ohranja zdrave s tem, ko se z njimi bori. Raziskave so pokazale, da uživanje živil, ki vsebuje probiotike – vključno s sevi L. CASEI 431®, BB-12® in LA-5® podjetja Chr. Hansen – lahko pomaga okrepiti naš imunski odziv, zmanjša pogostost bolezni in nam omogoči, da ostanemo zdravi.

Kaj so probiotiki?

Probiotiki so žive bakterije, ki lahko imajo koristi za zdravje, kadar se zaužijejo v ustreznih količinah. Da bi bili znanstveno priznani kot probiotiki, morajo živilski izdelki izpolnjevati tri kriterije:

  • morajo vsebovati žive bakterije,
  • imajo zdravstvene koristi, ki so podprte s kliničnimi študijami,
  • imajo določeno priporočeno število kolonijskih enot (CFU) za doseganje teh koristi.

Čeprav se še vedno raziskuje obseg uporabe probiotikov, so določeni sevi pokazali nekatere koristi pri krepitvi imunskega sistema.

Probiotiki lahko podpirajo imunski sistem

Težave z dihanjem in simptomi podobni gripi, vključno z vročino, kašljem in bolečim grlom, lahko predstavljajo breme tako za posameznike kot za skupnost, saj lahko ljudje, ki se počutijo nelagodno, manjkajo na delu.

Številne raziskave kažejo, da določeni sevi probiotikov lahko podpirajo vzdrževanje zdravega imunskega sistema in pomagajo preprečevati težave z dihanjem in simptome podobne gripi. Še posebej seva L. CASEI 431® in BB-12® sta bila preučevana v kakovostnih kliničnih študijah. Uživanje teh probiotičnih sevov je bilo povezano s manjšim pojavljanjem težav z dihanjem.

Zanimanje za dobro počutje vedno bolj narašča

Čeprav so bili probiotični izdelki že tradicionalno povezani z blagodejnimi učinki na zdravje črevesja, pa v zadnjih letih zaznavamo vedno večje zanimanje za uporabo probiotikov za izboljšanje imunskega sistema. To odraža dolgoročni trend, ki kaže, da se potrošniki vedno bolj zavzemajo za ohranjanje dobrega zdravja in razumejo, da lahko dobro počutje podpremo z zdravimi izbirami.

Probiotiki dodajajo vrednost tradicionalnim mlečnim izdelkom

Vedno večje zanimanje potrošnikov za probiotike predstavlja edinstveno priložnost za proizvajalce mlečnih izdelkov, da pridobijo dodano vrednost in se razlikujejo od drugih izdelkov. Potrošniki pričakujejo probiotične koristi od živil, ki imajo verodostojno povezavo s fermentacijo, in mlečni izdelki z bogato zgodovino fermentacije, kot so jogurt in kefir, so naravna izbira za tiste, ki iščejo te koristi.

»V podjetju Chr. Hansen se zavedamo, da je dobro zdravje temelj dobrega počutja. Zavezani smo, da celovito oskrbujemo potrošnika z ustvarjanjem probiotičnih sevov, ki izboljšujejo mlečne izdelke, hkrati pa podpirajo dobro počutje tistih, ki jih uživajo,« pravi Lars Bredmose, Senior Director, Dairy Health pri Chr. Hansen.

Z znanstveno dokazanimi sevi Chr. Hansen lahko inovacije prinesejo v kateri koli fermentirani mlečni izdelki, vključno s kefirjem, tekočim jogurtom, skyrjem in grškim jogurtom.

Chr. Hansen Blog: Точното сирене за точното време (chr-hansen.com)

Chr. Hansen Blog: https://www.improvingfood.com/

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja