Kako vam lahko CHY-MAX® Supreme pomaga pri večji produktivnosti v sirarstvu?

CHY-MAX® Supreme – pomaga proizvajalcem sira pri izpolnjevanju potreb strank z izboljšano funkcionalnostjo in povečanim izplenom ter tako zagotovijo večji komercialni donos.   

Mlekarska industrija igra ključno vlogo v svetovnem prehrambnem sistemu in predstavlja bistveni vir hranil ljudem po vsem svetu. Vendar pa tudi kot vsaka industrija se tudi proizvodnja mlečnih izdelkov sooča s svojimi izzivi. Eden ključnih problemov, s katerimi se srečujejo proizvajalci mlečnih izdelkov, je potreba po povečanju produktivnosti ob ohranjanju visokih standardov kakovosti in doseganju ciljev trajnostnega razvoja. Hkrati je hiter tempo življenja pripeljal do povečanega povpraševanja potrošnikov po praktičnosti, kar zahteva izboljšano funkcionalnost sira. Da bi se spoprijeli s temi izzivi, je bila razvita nova generacija koagulantov, ki pomagajo izboljšati učinkovitost pri proizvodnji sira.

CHY-MAX® Supreme je najnovejša generacija visoko prečiščenega fermentacijsko pridobljenega himozina (FPC) podjetja Chr. Hansen. Zasnovan je za izboljšanje produktivnosti pri proizvodnji sira ter za izboljšanje funkcionalnosti sira.

Boljši sir po nižji ceni

Natančna zmogljivost CHY-MAX® Supreme omogoča sirarjem različne pridobitve:

  • Povečan izplen

CHY-MAX® Supreme je zelo učinkovit pri razgradnji mlečnih beljakovin, kar vodi do večjega izplena, vse do 1 %, brez kompromisov glede okusa, funkcionalnosti ali kakovosti sirotke v primerjavi s konkurenčnimi koagulanti na trgu. Ta povečan izplen pomeni, da lahko mlekarne proizvedejo več sira iz enake količine mleka, kar zagotavlja večji dobiček.

  • Vrhunska funkcionalnost

Uporaba CHY-MAX® Supreme zmanjšuje proteolizo, kar omogoča več celih beljakovin in dodatno vrednost na različne načine. Prvič, omogoča proizvodnjo tanko narezanega in naribanega sira pri višjih hitrostih, hkrati pa omogoča predelavo do 10 % več sira na dan. Poleg tega optimizira teksturo sira in zmanjšuje grenkobo skozi celoten rok trajanja. Poleg tega je sir manj lepljiv, kar pomeni manj dodanega škroba, papirnatih razdelilnikov in odpadkov. CHY-MAX® Supreme lahko tudi podaljša rok uporabnosti sira, kar omogoča, da končni izdelek ostane dlje časa svež na polici.

  • Hitrejša proizvodnja

Dobiti največ iz mleka in časa je velika razlika, ki jo CHY-MAX® Supreme lahko zagotovi za vas. Predelajte več mleka in tako proizvedite več sira v krajšem času s hitrejšo in natančnejšo koagulacijo.

  • Povečana kakovost sirotke

CHY-MAX® Supreme zagotavlja najboljši možni izkoristek beljakovin v mleku, kar vodi do čistejše sirotke. Zaradi svoje visoke specifičnosti omogoča več sirotkinih beljakovin in manj nezaželenih beljakovinskih frakcij v sirotki.

Kakšna je razlika, ki jo lahko CHY-MAX® Supreme naredi za naš planet?

Poleg koristi, ki izhajajo iz delovanja koagulanta, lahko CHY-MAX® Supreme naredi razliko tudi za naš planet. Omogoča trajnostno proizvodnjo sira z manjšo uporabo virov, kot so manjše količine mleka zaradi večjega izplena, ter prihranek vode in energije zaradi skrajšanja časa proizvodnje. Z uporabo CHY-MAX® Supreme lahko proizvajalci zmanjšajo tudi količino ostankov med predelavo in pomagajo potrošnikom zmanjšati odpadke, saj bo tako sir imel daljši čas trajanja.

Edinstvene lastnosti naredijo CHY-MAX® Supreme kot privlačno možnost za proizvajalce mleka, ki želijo povečati produktivnost in izboljšati kakovost sira ob nižjih stroških. To je majhna sprememba, ki lahko naredi veliko razliko. Obrnite se na svojega predstavnika Chr. Hansen, da skupaj ocenite možno povečanje izplena in ustrezne prihranke.

Chr. Hansen Blog: Точното сирене за точното време (chr-hansen.com)

Chr. Hansen Blog: https://www.improvingfood.com/

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja