Zmanjšajte količino zavržene hrane in živite bolj polno z našo naslednjo generacijo biozaščite za mlečne izdelke

Medtem ko potrošniki po vsem svetu iščejo nove načine za zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa, postaja izboljšanje biozaščitnih učinkov fermentacije dragoceno orodje za izpolnjevanje njihovih potreb, zmanjšanje zavržene hrane in podpiranje bolj trajnostne prihodnosti prehrane.

Minilo je skoraj desetletje, odkar je globalni biotehnološki vodja Chr. Hansen predstavil svojo prvo generacijo FreshQ®, paleto mikrobioloških kultur za mlekarsko industrijo, ki izboljšuje biozaščito mlečnih izdelkov. V tem procesu kulture in fermentacija pomagajo ohranjati proizvode sveže tako, da se borijo za prostor in hranila, ki jih potrebujejo kvasovke in plesni za svojo rast. »Uporabljamo tradicionalna načela fermentacije, da izboljšamo kakovost, podaljšamo rok uporabnosti in zmanjšamo količino odpadkov,« pravi Peter Thoeysen, direktor za področje biozaščite pri podjetju Chr. Hansen.

Z naravnimi viri do zmanjšanja zavržene hrane

Pri Chr. Hansen smo ponosni, da uporabljamo naravne vire za zmanjšanje zavržene hrane. Z optimizacijo kakovosti in roka uporabnosti mlečnih izdelkov, kot sta sir in jogurt, prispevamo k bolj trajnostnemu in učinkovitemu prehranskemu sistemu za prihodnje generacije. V preteklem letu so naše stranke z uporabo naših kultur zmanjšale količino odpadkov jogurta za 160.000 ton, naš cilj pa je preprečiti nastanek 2 milijona ton odpadkov jogurta do leta 2025.

Najnovejša generacija kultur FreshQ® dviguje industrijo na višjo raven

Leta 2021 smo predstavili naslednjo generacijo kultur FreshQ®, ki so bile razglašene kot najboljša sestavina za mlečne izdelke na svetu po izboru nagrad World Dairy Innovation Awards 2021. Kulture so bile posebej razvite, da odklenejo koristi biozaščite za proizvajalce, ki se soočajo s težavami zaradi dolgih transportnih verig, dolgih fermentacijskih časov in časov zadrževanja med procesom. Te posebne mikrobiološke kulture se lahko uporabljajo v širokem spektru fermentiranih mlečnih izdelkov, kot so jogurt, beli sir in skuta.

Oblikovanje industrije za bolj trajnostni svet

»Za stranke, ki želijo zmanjšati količino zavržene hrane in proizvesti najboljše možne izdelke v zahtevnih proizvodnih in distribucijskih okoliščinah, je ta nova kultura prelomna,« pojasnjuje Thoeysen. »Naša nova generacija kultur FreshQ® je izbrana z namenom omogočanja doslednih rezultatov brez neželenih vplivov na okus in teksturo, kar pa omogoča podaljšan rok trajanja, izboljšano trajnost skozi celotno proizvodno verigo ter izjemno svežino, na katero se lahko naše stranke in njihovi potrošniki zanesejo.«

»V podjetju Chr. Hansen smo zavezani k oblikovanju industrije, ki lahko pomaga pri oblikovanju bolj trajnostnega sveta,« izjavlja Peter Thoeysen.

Chr. Hansen Blog: https://www.improvingfood.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *