Ambientni jogurt – trendovski mlečni izdelek, ki se izogiba hladni verigi skladiščenja
Ambientni jogurt je posebna vrsta jogurta, ki se lahko shranjuje pri sobni temperaturi. Gre za fermentiran mlečni izdelek (običajno umešan ali tekoči), ki je bil po fermentaciji še toplotno obdelan. To pomeni, da je jogurt brez živih bakterij, kar omogoča…
Zmanjšajte količino zavržene hrane in živite bolj polno z našo naslednjo generacijo biozaščite za mlečne izdelke
Medtem ko potrošniki po vsem svetu iščejo nove načine za zmanjšanje svojega ogljičnega odtisa, postaja izboljšanje biozaščitnih učinkov fermentacije dragoceno orodje za izpolnjevanje njihovih potreb, zmanjšanje zavržene hrane in podpiranje bolj trajnostne prihodnosti prehrane. Minilo je skoraj desetletje, odkar je…
Kako izboljšati produktivnost brez poslabšanja kakovosti mlečnih izdelkov? – 2. del
Majhne spremembe lahko imajo velik vpliv na uspeh Zadnje leto je prineslo velike dramatične ekonomske in politične premike, ki so spremenili pogled na živilsko industrijo na globalni ravni. Pri Chr. Hansen verjamemo, da te spremembe predstavljajo priložnosti za proizvajalce, da…
Kako izboljšati produktivnost brez poslabšanja kakovosti mlečnih izdelkov? – 1. del
Izboljšana produktivnost brez kompromisa glede okusa, teksture in kakovosti Zniževanje stroškov ima pogosto svojo ceno, saj spremembe v proizvodnem procesu lahko ogrozijo kakovost proizvoda in izkušnje potrošnikov, ki so ključne za zagotavljanje njihove zvestobe. Ko gre za mlečne izdelke, potrošniki…
Okrepite svoj portfelj mlečnih izdelkov z dobro dokumentiranimi probiotiki Chr. Hansena
Vsako leto na milijone ljudi po vsem svetu trpi zaradi dihalnih težav in simptomov podobnih gripi. 1 Bakterijam in drugim zunanjim razmeram, ki povzročajo simptome podobne gripi, se težko izognemo, zato se moramo zanašati na svoj imunski sistem, da nas…
Kako vam lahko CHY-MAX® Supreme pomaga pri večji produktivnosti v sirarstvu?
CHY-MAX® Supreme – pomaga proizvajalcem sira pri izpolnjevanju potreb strank z izboljšano funkcionalnostjo in povečanim izplenom ter tako zagotovijo večji komercialni donos. Mlekarska industrija igra ključno vlogo v svetovnem prehrambnem sistemu in predstavlja bistveni vir hranil ljudem po vsem…
Jogurt kot del zdravega načina življenja
Vedno več potrošnikov je zdravstveno ozaveščenih in se vse bolj obračajo k mlečnim izdelkom kot pomembnemu viru beljakovin in hranil, tako pa uživanje mlečnih izdelkov postaja njihova vsakodnevna navada. Kulture podjetja Chr. Hansen so idealne za nadgradnjo vaše blagovne znamke,…
Vaš idealni sir, kot ga vi želite
Pravilne kulture za zorenje sira usmerijo okus in videz sira v želeno smer, hkrati pa lahko optimizirajo tudi proizvodnjo. Zorenje sira lahko pospešimo, da hitreje pride na trg, ali upočasnimo, da ostane dlje časa na policah. Ta proces se dogaja…
Odkrijte, kaj pomenijo oznake na živilih: »uporabno do, pogosto še dobro po tem«
Boj proti zavrženi hrani je zapleten izziv, ki zahteva številne ukrepe, vključno s poudarkom na kakovosti hrane in vedenju potrošnikov. Fermentirani mlečni izdelki, kot sta jogurt in sir, na splošno ne predstavljajo tveganja za zdravje, če se zaužijejo ob koncu…
Pogosto zastavljena vprašanja o jogurtu
Po definiciji Codex Alimentarious je jogurt mlečni izdelek, pridobljen s fermentacijo mleka s simbiotskimi kulturami Streptococcus thermophilus in Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus.1 Definicija jogurta se med državami po vsem svetu razlikuje, standardi glede imenovanja pa so odvisni predvsem od lokalnih…
Fermentirana hrana krepi zdravje črevesja in imunski sistem
Razvoj civilizacije je imel pomemben vpliv na našo prehrano in način prehranjevanja, vendar številne raziskave kažejo, da ima prehrana ključno vlogo pri ohranjanju našega zdravja in dobrega počutja. Urbanizacija in industrializacija zahodnega sveta sta povzročili izrazit upad raznolikosti naše črevesne…