Jogurt kot del zdravega načina življenja

Vedno več potrošnikov je zdravstveno ozaveščenih in se vse bolj obračajo k mlečnim izdelkom kot pomembnemu viru beljakovin in hranil, tako pa uživanje mlečnih izdelkov postaja njihova vsakodnevna navada. Kulture podjetja Chr. Hansen so idealne za nadgradnjo vaše blagovne znamke, skupaj pa lahko ustvarimo vaš naslednji mlečni izdelek, ki ustreza naraščajočim potrebam in zahtevam sodobnih potrošnikov.

Probiotiki

Potrošniki po vsem svetu zahtevajo živilske izdelke z dodano vrednostjo. NU-TRISH ® probiotiki podjetja Chr. Hansen so naravne, varne in učinkovite sestavine, ki imajo trdne znanstvene dokaze o koristih za zdravje. Proizvajalcem mlečnih izdelkov lahko pomagajo ustvarjati okusne izdelke, ki imajo verodostojne koristi za zdravje. Ker so probiotiki žive bakterije, je lahko izziv proizvajati in tržiti probiotike v živilih. Naša ključna prednost je v tem, da pomagamo našim strankam ustvariti najokusnejše izdelke z ustrezno količino živih bakterij za optimalen rok uporabnosti, pri čemer zagotavljamo, da so edinstvene bakterije prisotne v zadostnih količinah, da potrošnikom zagotovijo pričakovani učinek.

Obrnite se na nas in spoznajte našo paleto probiotičnih kultur za zdrav način življenja.

Manj sladkorja

V današnjem času, ko je poudarek na spodbujanju zdravja in ohranjanju dobrega počutja večji kot kadarkoli prej, potrošniki namenjajo posebno pozornost zmanjšanju vnosa sladkorja. Posledično trgovci po vsem svetu skušajo ponuditi živila z manj sladkorja.

Številni jogurti vsebujejo preveč sladkorja, zato pri Chr. Hansen ponujamo inovativne kulture in encime, ki zadovoljijo vsako potrebo pri zmanjševanju sladkorja. Tako vam omogočamo ustvarjanje okusnega jogurta z manj sladkorja, hkrati pa ohranjamo sladek okus.

Z našimi kulturami in encimi lahko ustvarite okusen jogurt z manj sladkorja, ki bo zadovoljil zahteve sodobnih potrošnikov:

·        SWEETY® – Pionirska kultura, ki med fermentacijo pretvarja laktozo v glukozo in naravno povečuje zaznavanje sladkosti v jogurtu.

·        YOFLEX® – Linija, ki vključuje kulture, ki dajejo blag okus jogurta, z izjemno stabilnostjo pH-ja, kar zmanjšuje potrebo po dodajanju sladkorja za kompenzacijo naraščajoče kislosti med rokom uporabnosti.

·        NOLA® FIT – Nova, zelo čista laktaza, ki razgrajuje laktozo v slajšo glukozo in galaktozo.

·        HA-LACTASE™ – Klasična in dobro uveljavljena laktaza, ki je »label-friendly« ter primerna za organsko pridelavo in VLOG certifikate.

Brez laktoze

Ker se dnevna poraba mlečnih izdelkov povečuje, je zagotavljanje alternativ brez laktoze ključnega pomena, da potrošniki izkoristijo prednosti mlečnih izdelkov, hkrati pa čim bolj zmanjšajo morebitne nelagodnosti zaradi laktoze. Kategorija proizvodov brez laktoze se hitro razvija, s številnimi novimi izdelki, ki se pojavljajo po vsem svetu. Glavni poudarek je na mleku in jogurtu, vendar se hitro širi tudi na druge mlečne izdelke, kot so kremni sir, kisla smetana in mleko v prahu. Potrošniki, ki uživajo izdelke brez laktoze, so zvesti in pripravljeni plačati višjo ceno – v nekaterih primerih celo več kot dvakratno ceno običajnega izdelka. Zato je smiselno razvijati okusne izdelke brez laktoze, s pomočjo vrhunskih encimov laktaze Chr. Hansena, NOLA® FIT in HA-LACTASE™, ter tehnološko podporo pri uporabi pa poteka proizvodnja le teh brez težav.

Visoka vsebnost beljakovin

Proizvajalci se vedno bolj umikajo od umetnih sestavin, zmanjšujejo vsebnost sladkorja in uvajajo izdelke z visoko vsebnostjo zaželenih hranil, kot so vlaknine in beljakovine. Visoko beljakovinska živila so postala zelo priljubljena, saj vplivajo na izgradnjo mišic in veljajo za naraven vir vzdržljive energije. Zato mlečni izdelki, predvsem jogurt, ponovno pridobivajo svoje naravne koristi za zdravje, pri čemer se razvijajo v kategorijah živil z visoko vsebnostjo beljakovin. Pri Chr. Hansen imamo obsežno strokovno znanje in izkušnje pri razvoju fermentiranih, obogatenih jogurtov. Z našo podporo lahko ustvarite okusen jogurt z visoko vsebnostjo beljakovin, ki se izogne praškastemu okusu in naknadnemu padanju pH do konca roka trajanja, kar zagotavlja željen blag okus.

Odkrijte, kako lahko skupaj ustvarimo okusen visoko beljakovinski izdelek.

Naš cilj je ponuditi rešitve, ki vam bodo pomagale odgovoriti na današnje izzive trga in lansirati vaš naslednji odličen jogurt. Za obravnavo katere koli od zgoraj navedenih želja se obrnite na svojega lokalnega prodajnega zastopnika iz podjetja Chr. Hansen.

Chr. Hansen Blog: Точното сирене за точното време (chr-hansen.com)

Chr. Hansen Blog: https://www.improvingfood.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *