Vaš idealni sir, kot ga vi želite

Pravilne kulture za zorenje sira usmerijo okus in videz sira v želeno smer, hkrati pa lahko optimizirajo tudi proizvodnjo. Zorenje sira lahko pospešimo, da hitreje pride na trg, ali upočasnimo, da ostane dlje časa na policah. Ta proces se dogaja naravno, vendar je za dosego želenih rezultatov potrebno znanje in razumevanje.

Skupaj za optimizacijo proizvodnje

S hitrejšim zorenjem lahko proizvajalci sira povečajo produktivnost, prihranijo pri skladiščenju in optimizirajo svojo proizvodnjo. Z našimi kulturami Chr. Hansen je mogoče skrajšati čas zorenja cheddarja ali poltrdnega sira za do 25 %!

V primerih, ko želijo proizvajalci mehkega sira podaljšati rok uporabnosti, lahko z uporabo naših kultur SWING® upočasnijo zorenje, kar vodi v daljši rok trajanja sirov. To ponuja več možnosti za razširitev izvoznega trga in zmanjšanje odpadkov v celotni proizvodni verigi.

»V ekipi, ki se ukvarja z zorenjem sirov pri podjetju Chr. Hansen, smo zelo navdušeni nad ustvarjanjem vznemirljivih novih vrst sirov s pravo kombinacijo kultur in encimov,« pravi Marlene Boiesen.

Potovanje se začne

Ali želite pikanten, maslen ali oreškast okus? Ali morda modro, zeleno ali oranžno obarvan sir? Naše kulture za zorenje omogočajo proizvajalcem sira, da ustvarijo svoj idealni sir v svojem idealnem tempu. Chr. Hansen vas vabi na pustolovščino čutov, hkrati pa omogoča bolj trajnostjo proizvodnjo. Pridružite se nam na potovanju do vašega edinstvenega in značilnega sira ter raziščite, kaj vse lahko naše kulture za zorenje omogočijo za vas.

Chr. Hansen Blog: Точното сирене за точното време (chr-hansen.com)

Chr. Hansen Blog: https://www.improvingfood.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *